streda 26. februára 2014

EQUILIBRIUM - vzdelanie - netradičnosť - zážitok - pre Teba

Minulého roku prišli podtataranskí mládenci a devy so zaujímavým vyplnením diery vo vzdelaní skautskej mládeže. Equlibrium s mystickými názvami, pútavou  reklamou bolo určené najmä pre Podtatranskú oblasť. Vybrať sa nepreskúmanou cestou malo 12 odvážlivcov, ktorí prešli dych berúcimi víkendami a i skúškami.

A tradáááááá :) na scéne sa objavili RANGERI :)

V dobrom treba pokračovať a tak do nového roku vykročilo Equilibrium s ešte nadupanejšou stránkou. 
Ale nie je to len pozlátený obal, pod ktorým by bolo prázdno. Rangerská lesná škola je vzdelávacio - zážitková akcia pre mladších roverov a odhodlala sa vyplniť miesto vo vzdelávaní medzi radcákom a lesnou školou. Účastníci sú dopredu varovaný, že je to netradičný spôsob vzdelávania a musia mať odhodlanie a odvahu. No čo nič nestojí, za nič nestojí. "Hovorí sa, že nemáme rátať počet výdychov a nádychov, ale chvíle, ktoré nám vzali dych." hovorí jedna z prvých rangeriek.

 pozri si video a pak čítaj ďalej

Skauting je jedinečná organizácia pre mladých, kde majú možnosť pochopiť, čo znamená byť ľudskou bytosťou so svojou krásou a  bohatstvom. Do ďalšej storočnice skautingu treba uchovať naše verejné tajomstvo. Lásku, odvahu, schopnosť obetovať sa pre druhých. To sme sa naučili pri nočnej hliadke, keď sme strážili pokojný spánok tábora. Keď sme obetovali svoj suchý sveter pre dievčinu, ktorá sa nám páčila. Keď sme umývali ešusy celému táboru, lebo sme chceli našej družine zabezpečiť body. 

Cez všetky mobily, tablety, facebooky, weby, aplikacie....len skutočné objatie hreje. Len pochvala do očí, potľapkanie popleci dodá sebavedomie a hrdosť na vykonanú prácu. Skutočný život žijeme my, nie naše profily. 

 Ako k tomu viesť svoje decká v družine či oddieloch sa môžete naučiť aj na Equilibriu. A spoznať seba. Čo všetko dokážete a možno o tom neviete. Lebo ste sa ešte neobjavili :)

Podmienky na účasť :
  • 37,5 € na celú rangerskú školu (platba na prvej časti)
  • vek 16 – 20 rokov
  • úspešne absolvovaný radcovský kurz
  • ochota nastúpiť na cestu Rovera a ďalej pracovať v skautingu
  • možnosť na prihlásenie máte do 1.4.2013 (a nech to nie je žart :D)
    Prihláška je na stránke.

AK VÁHAŠ, NEBUDEME ŤA NÚTIŤ. 
 ROZHODNI SA ZODPOVEDNE 
A POĎ DO TOHO NAPLNO!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára