piatok 26. augusta 2016

Skautský kalendár II. - september




Lesom, behom, poklusom, krokom, s kamošmi, nocou, s odvahou a možno aj naboso? Reč je o súťaži tímov v nočnom  putovaní lesmi okolo vodnej nádrže Ružín. 
Máš osemnásť hodín na dorazenie do cieľa. Nevieš však, kde je cieľ, ani cesta k nemu. Vieš iba kde máš hľadať najbližšie stanovište. 
Ešte sa Ti neklepú kolená? Tak je dobre :)  Treba Ti už len dvoch až troch ľudí do tímu, aby ste vedeli pracovať s mapou, GPSkom, buzolou a medzi sebou. 
Všetko máš? Super :) Tak noc medzi 3. - 4. septembrom bude patriť Vám. Prihlásenie do konca augusta a všetko info nájdeš tutu



KSP 

Selškársky tím pripravil zo svojej dielne kurz skautskej praxe. Trochu netradične. Tajomne. Lebo všetko podstatné sa dozvieš na kurze.  Takže buzola alebo GPSko? Odpovede hľadaj na kurze.
Do 14.septembra sa prihlás cez formulár




OPRAVA MOHYLY

Počul si už o Ivančene? 
Skautská mohyla na Ivančeně pod Lysou horou v Beskydách. Stojí na pamiatku zavraždených skautov koncom vojny. Každoročne v apríli  sa konajú výstupy k mohyle a každý prináša kameň zo svojej domoviny. 

Tohto roku si pripomíname 70 rokov od založenia tejto mohyly a zároveň prebehla rekonštrukcia a úprava podľa nového architektonického návrhu. Počas dobrovoľníckych prác sa nestihla všetka práca a preto sa v septembri uskutočnia ešte dve brigády - 3.9 a 17.9.
Nahlásiť sa a viac informácií sa dozviete na www.ivancena.cz alebo na facebooku. Strava by mala byť zabezpečená, o možnosti ubytovania sa ale treba informovať.
8. októbra sa bude následne slávnostne otvárať nová mohyla a oslavovať jej výročie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára